olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Kotleciki mięsno - czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niewielkich rozmiarów kotleciki z mięsa mielonego, ale za to o bardzo wyraźnym smaku czosnku i cebuli.

Kotleciki mięsno - czosnkowe

Składniki:

Kotleciki mięsno - czosnkowe

 

  • 500 gram mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 1 główka czosnku
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 1 szklanka oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mięsno - czosnkowe
Mięso łączę z jajkiem i pokrojoną cebulą. Następnie dodaję obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i sól oraz pieprz. Całość wyrabiam na jednolitą masę, a następnie formuję kotleciki. Kotleciki wykładam na rozgrzany na patelni olej. Kotleciki smażę do momentu, kiedy będą rumiane. Następnie odwracam je i smażę z drugiej strony.