zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Czosnkowe kotlety

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Mocno czosnkowe kotlety mielone.

Czosnkowe kotlety

Składniki:

Czosnkowe kotlety

 

  • 500 g mięsa wieprzowego mielonego
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 jajka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • 100 ml wody
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Czosnkowe kotlety
Mięso wrzucić do miski, dodać jajka, bułkę tartą, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodać sól i pieprz, wodę i wymieszać masę mięsną.
Formować okrągłe kotleciki i smażyć bez panierowania na oliwie.