Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki na bogato

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczne i delikatne kotleciki z mięsa cielęcego. W taki sposób można przygotować mięso wieprzowe lub z kurczaka.

Kotleciki na bogato

Składniki:

Kotleciki na bogato

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki na bogato
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje w poprzek włókien, zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć pieprzem i przyprawą jarzynka. 2 jajka wbić do miseczki, dodać odrobinę soli, roztrzepać widelcem. Mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w jajkach i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor. Na drugiej patelni usmażyć jajka sadzone. Gorące kotleciki ułożyć na półmisku, na każdym położyć po jednym sadzonym jajku, podawać.