Sposób przygotowania:
Marynowane kotleciki
Mięso przełożyć do miski (użyłam zmielonej szynki). Cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Dodać też do niego jajko, bułkę tartą, przyprawę w płynie i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy uformować niezbyt duże, okrągłe kotleciki. Ocet przelać do miseczki. Dodać do niego resztę przypraw, musztardę i wyciśnięty czosnek. Dokładnie wymieszać. Kotleciki przełożyć do miski, zalać marynatą i leciutko je w niej obtoczyć. Miskę z kotlecikami w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Zamarynowane kotleciki ułożyć w garnku do gotowania na parze, polać marynatą, w której się marynowały. Garnek przykryć. Kotleciki gotować na parze ok. 30 minut.