Sposób przygotowania:
Kotleciki nadziewane pomidorkiem koktajlowym
KOTLECIKI: Do mielonego mięsa dodałam jajko, parmezan, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą i oregano. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobiłam. Masą dokładnie oblepiłam umyte i osuszone pomidorki koktajlowe, formując osiem kotlecików. Kotleciki obtoczyłam w bułce tartej i usmażyłam ze wszystkich stron na rumiano. SOS: W rondelku rozgrzałam olej, zeszkliłam na nim obraną, pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Dodałam pomidory z puszki razem z zalewą i dusiłam do zgęstnienia. Lekko zmiksowałam blenderem, doprawiłam do smaku oregano solą, pieprzem, papryką w proszku i szczyptą cukru, jeszcze chwilkę razem pogotowałam. Kotleciki podałam na pomidorowym sosie z ugotowanym według przepisu na opakowaniu pełnoziarnistym makaronem penne.
marietta
edytaha
Dziękuję Marietto :) Rzeczywiście ładnie pachniały, a pomidorki w środku dodały im smaku :)
zbysiowa
edytaha
Dzięku Madziu, są naprawdę smaczniusie, moja "prawie bezmięsna" córcia zajadała, aż jej się uszy trzęsły :)