Sposób przygotowania:
Kotleciki po prowansalksu z serem
Mięso mielone dodać do miski, Pomidory osuszyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku a następnie posiekać. Wrzucić do mięsa wbić jajka oraz dodać 4 łyżki bułki tartej, dodać bazylie, zioła prowansalskie i doprawić solą wszystko dokładnie wymieszać. Ser pokroić w kostkę, z gotowej masy formować kotlety i spłaszczać je za pomocą rąk na środek kłaść ser i dokładnie zawinąć,obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej kłaść kotleciki obsmażyć a następnie wstawić do piekarnika na 15 min na 150 stopni. W tym czasie ziemniaki obrać umyć i pokroić w słupki wrzucać na rozgrzany olej smażyć na złoty kolor następnie wyjąć osuszyć na papierowym ręczniku i wyłożyć na talerz, obok położyć gotowe kotlety.