Sposób przygotowania:
Kotleciki pod kołderką z pora i żółtego sera
Por pokroić w krążki i podsmażyć na 1 łyżce rozgrzanego oleju, przyprawić solą i pieprzem. Do mielonego mięsa dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, 2-3 łyżki bułki tartej. Przyprawić do smaku solą, pieprzem , przyprawą do mięsa, wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe, spłaszczone kotleciki, zanurzyć w roztrzepanym jajku wymieszanym z przyprawą uniwersalną. Następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone kotleciki włożyć do naczynia żaroodpornego, na każdy ułożyć porcję pora, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.