Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Kotlety mielone nadziane serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety mielone serem nadziane.

Kotlety mielone nadziane serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety mielone nadziane serem

 

  • mięso wieprzowe - 700g
  • cebula - 2 sztuki
  • bułka tarta - 1 łyżka ( do mięsa)
  • jajko
  • ser żółty - 10 plastrów
  • buka tarta do obtaczania -1 szklanka
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • olej - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone nadziane serem
mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, mielimy w maszynce. Cebulę obieramy, kroimy na mniejsze część i i także mielimy, dodajemy do mięsa. Dodajemy jajo, bułkę tartą, sól i pieprz. Całość mieszamy aby składniki się połączyły. Na dłoń nabieramy łyżkę mięsa, rozpłaszczamy, na środek dodajemy złożony na 4 plaser sera żółtego. Zamykamy kotlet tworząc owal lub kulkę - jak lubicie. Obtaczamy kotlety w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczy około 5-6 minut z każdej strony. * Zamiast bułki tartej do ciasta możemy dodać namoczoną w mleku kajzerkę. dodałam tartą,gdyż nie miałam pod ręką kajzerki.
Kotlety mielone nadziane serem
Mielony pokazany w przekroju