Sposób przygotowania:
Kotleciki rybne
Filety ryby zmielić na grubych oczkach. Do zmielonej ryby dodać jajka, koperek, 4 łyżki bułki tartej i przyprawę do ryb. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku jeśli potrzeba.
Z masy uformować kolteciki ( u mnie wyszło 12 sztuk) i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor na wolnym ogniu. Smażymy na patelni, ale na nieco głębszym oleju.
Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie tłuczone ziemniaki i surówka z białej kapusty z koperkiem.
Z masy uformować kolteciki ( u mnie wyszło 12 sztuk) i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor na wolnym ogniu. Smażymy na patelni, ale na nieco głębszym oleju.
Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie tłuczone ziemniaki i surówka z białej kapusty z koperkiem.