A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

kotleciki ryżowo-marchewkowe

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

świetny jako danie samodzielne,oraz dodatek do dań mięsnych z tej porcji wychodzi 15 kotlecików(wspaniałe z białym sosem)

kotleciki ryżowo-marchewkowe

Składniki:

kotleciki ryżowo-marchewkowe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 9

Sposób przygotowania:

kotleciki ryżowo-marchewkowe
ryż gotujemy z odrobiną carry,woda powinna zostać" pochłonięta" przez ryż,odstawiamy pod przykryciem,studzimy w między czasie obieramy i trzemy na drobnej tarce jarzynowej marchew łączymy z ryżem,dodajemy resztę składników,dokładnie wyrabiamy(powstała masa powinna być lekko kleista) formujemy małe kotleciki lekko wilgotnymi dłońmi i obtaczamy w tartej bułce,smażymy na oleju i gotowe:) SMACZNEGO!