Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kotleciki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Placuszki z kurczaka smaczna odmiana dla schabowego

Kotleciki schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki schabowe

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • MARYNATA:
  • 2 łyżeczki vegety
  • 1 łyżeczka magi
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki schabowe
Filet pokroić w kostkę.Cebulę drobno posiekać i dodać do pokrojonego fileta.W małej miseczce wymieszać Vegetę, magę, słodką paprykę i oliwę. Powstałą marynatę wymieszać z mięsem i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień białka ubić dodać żółtka pobijać chwilkę i dodać mąkę ziemniaczaną. Masę wymieszać z mięsem. Nakładać łyżką na rozgrzany olej formować wielkość kotlecików w zależności od upodobań. Podawać z frytkami i dipem lub ziemniaczkami i surówką.
Kotleciki schabowe
Mięso pokroic w kostkę cebulę posiekać przygotować marynatę
Kotleciki schabowe
Przygotowaną marynatę wymieszać z mięsem
Kotleciki schabowe
Ubić jajka dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać z mięsem
Kotleciki schabowe
Nakładać łyżką na rozgrzany olej formować wielkość kotlecików w zależności od upodobań