Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Kotleciki w kokosowo-migdałowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne mięsko w niecodziennej panierce - z sezamu, kokosu i migdałów. Łatwe i szybkie do przygotowania a urozmaici zwykły obiad.

Kotleciki w kokosowo-migdałowej panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki w kokosowo-migdałowej panierce

 

  • 3 piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 4 czubate łyżki płatków migdałowych
  • 3 czubate łyżki kokosu
  • 3 czubate łyżki sezamu
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Kotleciki w kokosowo-migdałowej panierce
Mięsko oczyszczam, myję i każdą pierś przekrajam na pół aby uzyskać cieńszy kotlet. Można oczywiście zamiast rozcinać, zwyczajnie rozbić młotkiem. Każdy kawałek solę i pieprzę. Do miski blendera wsypuję sezam, kokos i migdały i rozdrabniam blenderem na pył podobny do bułki tartej. Każdy kotlecik maczam w jajku a następnie w panierce. Tak jak zwykłego kotleta. Można czynność powtórzyć. Kotleciki smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano i gotowe! Ja podałam ze szpinakiem.
Kotleciki w kokosowo-migdałowej panierce
do miski wsypuję wszystkie składniki i blenduję
Kotleciki w kokosowo-migdałowej panierce
Obtoczone kotleciki smaże na oleju aż nabiorą złotych rumieńców