Sposób przygotowania:
Kotleciki w różnych panierkach
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Mięso mielone podsmażamy na oleju, dodajemy koperek i mieszamy. Gotowane mięso obieramy kości i drobimy na małe kawałki. Mielone, kawałki mięsa z kurczaka i ryż mieszamy razem, dodajemy jajko i drobno pokrojony por i całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kotleciki, panierujemy i smażymy na oleju. Pod koniec smażenia na kilka kotlecików został nałożony zółty ser. Można polać keczupem lub jesc z sosem.
Kotleciki można panierować bułką tarta, otrębami, zarodkami pszennymi lub kasza manna. Przepis powstał dzis spontanicznie, aby wykorzystac miesko z rosołu. Kotleciki wyszły naprawde pyszne.
Kotleciki można panierować bułką tarta, otrębami, zarodkami pszennymi lub kasza manna. Przepis powstał dzis spontanicznie, aby wykorzystac miesko z rosołu. Kotleciki wyszły naprawde pyszne.