Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kotleciki z gotowanego koguta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

apetyczne kotleciki drobiowe z gotowanego mięsa z koguta

Kotleciki z gotowanego koguta Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki z gotowanego koguta

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z gotowanego koguta
Mięso z koguta porcjujemy na mniejsze częśći i wraz z włoszczyzną gotujemy z niego tradycyjny rosół. Mięso z rosołu wyjmujemy, studzimy, a następnie obieramy z kości. Cebulę kroimy w kostke i przesmażamy na łyżce margaryny. Mięso wraz z usmażoną cebulą mielimy w maszynce, dodajemy jajka, namoczony i odcisnięty chleb oraz sól i jarzynke wedle potrzeby. Formujemy podlużne ktoleciki, obtaczamy w bułce tartej i podmsażamy na oleju by stały się rumiane.
Kotleciki z gotowanego koguta
Mięso z rosołu wyjmujemy, studzimy, a następnie obieramy z kości
Kotleciki z gotowanego koguta
Formujemy podlużne ktoleciki, obtaczamy w bułce tartej