pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Kotleciki z jagniąt nakładane pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny, od bratowej z zeszytu

Kotleciki z jagniąt nakładane pasztetem

Składniki:

Kotleciki z jagniąt nakładane pasztetem

 

  • 1/2 mięsa kotletowego
  • 2 dag pasztetu DROP
  • jajko i bułka tarta
  • 2 dag masła
  • zielona pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jagniąt nakładane pasztetem
Pociąć kotleciki z młodej baraniny, odjąć łój, rozgrzać troszeczkę masła na patelni, kotlety nożem wyrównać, posolić i smażyć bardzo krótko, aby się tylko obciągnęły, potem wtbrać, poukładac równo, niech ostygną. Wówczas posmarować każdy kotlet pasztetem DROP. Smarować kotlety piórkiem, maczanym w rozbitym jajku, posypać tartą bułeczką, usmazyć ładnie na maśle. Na końcu usmażyć gałązki zielonej pietruszki, przybrać nimi na półmisku kotlety. Oddzielnie podawać sos albo sałatę.