Sposób przygotowania:
Kotleciki z kaszy gryczanej
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem suszonych warzyw,według przepisu na opakowaniu. Boczek wędzony kroimy w kostkę smazymy,dodajemy pokrojoną cebulę dusimy. Do wystudzonej kaszy z warzywami kruszymy twaróg,dodajemy boczek z cebulą,doprawiamy do smaku dodajemy jajka,mąkę i bułkę tartą mieszamy.Jak masa jest wolna mozna dodać trochę bułki tartej.Zmasy formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron.Można je podać na ciepło na obiad ale są też pyszne na zimno . POLECAM !!!
kołczu
Henia
gusia1000
Bo
gosia56
Dziękuję Bozenko chociaż Tobie się podobają.
Bo
Bo Ty Gosiu wiesz że ja uwielbiam Twoją kuchnię :)))
gosia56
Bardzo miło to przeczytać ty zawsze potrafisz napisać coś co wywoła uśmiech na mojej twarzy.
Bo
Cieszę się bardzo !!!!
Gosiu zerknij na Nk :)