Sposób przygotowania:
Kotleciki z kurczaka z masłem i ziołami
Filety z kurczaka rozcinamy wzdłuż, za pomocą długiego ostrego noża, a by powstała "kieszonka". Staramy się nie uszkodzić mięsa, aby podczas smażenia masło z niego nie wypłynęło. Rozcięte mięso doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na bok, aby nabrało smaku od przypraw.
Do masła dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, a także posiekane zioła oraz sok z cytryny,Mieszamy staranie, tak by ostrzymać masełko-ziołowo-czosnkowe. Tak powstałym nadzieniem faszerujemy piersi z kurczaka.Lekko spłaszczamy kotleciki, by nie były zbyt grube, po czym spinamy wykałaczkami..
Panierujemy kotleciki w mące, jajku i tartej bułce, po czym smażymy na oleju, w średniej temperaturze, aż do ich zrumienienia, pilnując by w środku nie były surowe.
Do masła dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, a także posiekane zioła oraz sok z cytryny,Mieszamy staranie, tak by ostrzymać masełko-ziołowo-czosnkowe. Tak powstałym nadzieniem faszerujemy piersi z kurczaka.Lekko spłaszczamy kotleciki, by nie były zbyt grube, po czym spinamy wykałaczkami..
Panierujemy kotleciki w mące, jajku i tartej bułce, po czym smażymy na oleju, w średniej temperaturze, aż do ich zrumienienia, pilnując by w środku nie były surowe.
edytaha