Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki z pęczaku i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki z kaszy podawać z mięsem, sosem i surówką.

Kotleciki z pęczaku i jajek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki z pęczaku i jajek

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z pęczaku i jajek
Kaszę ugotować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić. 1 jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle. Do zimnej kaszy dodać roztrzepane surowe i gotowane posiekane jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Formować okrągłe małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać do mięsa i sosu zamiast ziemniaków.
Kotleciki z pęczaku i jajek
Kaszę pęczak ugotować w osolonej wodzie osączyć i ostudzić
Kotleciki z pęczaku i jajek
Wymieszać z przygotowanymi składnikami i formować kotleciki