gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kotleciki z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie kotleciki fajnie pasują do obiadu z ziemniakami i surówką.

Kotleciki z porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z porem

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z porem
Por drobno kroimy i podsmażamy w małym garnuszku (mały kawałek margaryny roztapiamy w garnuszku) z pieprzem czosnkowym. Studzimy. Jajka roztrzepujemy, do jajek wsypujemy przyprawę do gyrosa, mąkę i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy na jednolitą masę. Do masy dodajemy pokrojone na małe kawałki filety z kurczaka, podsmażony por oraz starty na tarce o grubych oczkach ser żółty. Wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie mieszamy. Z masy smażymy na rozgrzanym tłuszczu placuszki. (Ja do smażenia takich placuszków używam patelni od jajek). Gotowe placuszki przekładamy na talerz i dekorujemy małymi liśćmi sałaty.
Kotleciki z porem
Por drobno kroimy i podsmażamy w małym garnuszku (mały kawałek margaryny roztapiamy w garnuszku) z pieprzem czosnkowym. Studzimy.
Kotleciki z porem
Jajka roztrzepujemy, do jajek wsypujemy przyprawę do gyrosa, mąkę i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy na jednolitą masę. Do masy dodajemy pokrojone na małe kawałki filety z kurczaka.
Kotleciki z porem
Do masy dodajemy również podsmażony por oraz starty na tarce o grubych oczkach ser żółty.
Kotleciki z porem
Z masy smażymy na rozgrzanym tłuszczu placuszki.