Sposób przygotowania:
Kotleciki z ryżem, kalafiorem i cukinią
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki i również gotujemy do miękkości. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Cukinię obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Kalafior dodatkowo możemy rozgnieść widelcem. Dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawiamy solą i pieprzem.
Formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki i również gotujemy do miękkości. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Cukinię obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Kalafior dodatkowo możemy rozgnieść widelcem. Dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawiamy solą i pieprzem.
Formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.