Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotleciki z suszonych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Grzybowe kotleciki najlepiej smakują z sosem

Kotleciki z suszonych grzybów

Składniki:

Kotleciki z suszonych grzybów

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z suszonych grzybów
Bułki zamoczyć w mleku, odcisnąć. Grzyby ugotować w małej ilości wody, odcedzić, wystudzić. Zemleć w maszynce razem z odciśniętymi bułkami, Na maśle usmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać do farszu, wbić 2 jajka, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z masy formować małe, płaskie kotlety, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.