Sposób przygotowania:
Kotleciki z wątróbką
Oczyszczone wątróbki z kurczaka podzielić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju, kłaść na niego obtoczone w mące kawałki wątróbki. Oprószyć je solą i posypać przyprawą do kurczaka. Wątróbki usmażyć na rumiano z obu stron. Mięso (można użyć zmielonej szynki lub łopatki) przełożyć do miski. Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, pieprz, przyprawę w płynie i 3 łyżki bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy brać niezbyt duże porcje, spłaszczać je w dłoniach. Na środku każdej porcji mięsa kłaść po kawałku usmażonej wątróbki i formować wokół niej kotleciki. Każdy nadziany kotlecik obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Kotleciki smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.