Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Kotleciki z wątróbki drobiowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne kotleciki z wątróbki, trochę inaczej.

Kotleciki z wątróbki drobiowej

Składniki:

Kotleciki z wątróbki drobiowej

 

  • 50 dkg wątróbek drobiowych
  • 2 cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 czubate łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżka majeranku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotleciki z wątróbki drobiowej
Wątróbki oczyścić z niepotrzebnych żyłek, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić ją w drobną kostkę. Dać do miski. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę i połączyć z wątróbką. Posiekać natkę pietruszki i również dać do wątróbki. Wymieszać. Do uzyskanej masy wycisnąć czosnek. Dodać jajko, łyżkę majeranku, wegetę, sól, pieprz. Na końcu dodać mąkę w takiej ilości aby uzyskana masa miała konsystencję bardzo gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką małe kotleciki. Smażyć z obu stron do zrumienienia. Należy uważać aby się nie przypaliły.

Tagi:

jajko jajka