Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kotleciki ze skwareczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mielone kotleciki z dodatkiem skwareczek z wędzonego podgardla wieprzowego.

Kotleciki ze skwareczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki ze skwareczkami

 

  • 1/2 cebuli
  • ok. 15 dkg podgardla wieprzowego wędzonego
  • 1 kromka czerstwego pszennego chleba
  • ok. 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • pieprz do smaku
  • 3 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki ze skwareczkami
Podgardle pokroić w małą kostkę, zrumienić na suchej patelni. Cebulę pokroić w kostkę. Dodać ją do podgardla i razem usmażyć. Chleb namoczyć w wodzie (można go zastąpić bułką kajzerką). Do mięsa dodać jajko, pieprz, przyprawę w płynie, podgardle z cebulą i odciśnięty z wody chleb. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy formować niezbyt duże kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Kotleciki ze skwareczkami
Pokrojone w kostkę podgardle zrumienione na suchej patelni.
Kotleciki ze skwareczkami
Namoczona w wodzie kromka czerstwego pszennego chleba.
Kotleciki ze skwareczkami
Mięso z dodatkiem jajka przypraw i podgardla z cebulą.
Kotleciki ze skwareczkami
Uformowane kotleciki obtoczone w bułce tartej.