agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

kotleciki ze szpinaku agusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Polecam osobą lubiącym szpinak.

kotleciki ze szpinaku agusi

Składniki:

kotleciki ze szpinaku agusi

 

Sposób przygotowania:

kotleciki ze szpinaku agusi
Szpinak przebrać, opłukać, kolejno sparzyć wrzątkiem, odcedzić i ostudzić. Następnie przepuścić przez maszynkę, wraz z namoczoną i odciśnięta w mleku bułką, połączyć z masłem i lekko podsmażyć, aż masa zgęstnieje. Z masy formować małe wałeczki, kolejno obtaczać je w bułce. Wkładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złotawy kolor. Podawać na ciepło. Z ziemniakami.

Tagi:

szpinak tarta