halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Kotleciki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placki ziemniaczane z płatkami kukurydzianymi wybornie smakują z sosem pieczarkowym . Można podać też z mięsem.

Kotleciki  ziemniaczane

Składniki:

Kotleciki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ziemniaczane
Ziemniaki wyszorować dokładnie . Ugotować w mundurkach , przestudzić , obrać . Następnie przecisnąć przez praskę. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobniutką kosteczkę. Do ziemniaków dodać, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, płatki kukurydziane, jajko, siekane liście selera.Wyrobić dokładnie masę ziemniaczaną , doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Można podać np z sosem pieczarkowym.