Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki ziemniaczane z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotleciki ziemniaczane nadziewane gotowanym mięsem są bardzo smaczne. Można je podawać z sosem i surówką.

Kotleciki ziemniaczane z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki ziemniaczane z mięsem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ziemniaczane z mięsem
Farsz: Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę. Dodać przemielone lub zmiksowane ugotowane mięso, doprawić do smaku, podsmażyć. ( gdy mięso jest bardzo suche wlać 2-3 łyżki bulionu). Ugotowane, ciepłe ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zimne przemielić w maszynce. Dodać mąkę, odrobinę soli i jajko, szybko zagnieść ciasto. Z ciasta formować placuszki, układać porcję farszu, przykryć drugim plackiem, docisnąć i foremką uformować krążek. Zanurzać w roztrzepanym jajku wymieszanym z kolorowym pieprzem i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie.
Kotleciki ziemniaczane z mięsem
Ugotowane zmielone mięso połączyć z cebulą i doprawić do smaku
Kotleciki ziemniaczane z mięsem
Z ziemniaków jajka i mąki szybko zagnieść ciasto
Kotleciki ziemniaczane z mięsem
Formować placuszki nałożyć farsz przykryć drugim plackiem docisnąć
Kotleciki ziemniaczane z mięsem
Panierować w jajku i bułce tartej rumienić na oliwie