Sposób przygotowania:
Schabowe w panierce trzy ziarna
Schab umyć ,osuszyć i pokroić na plastry.Kotlety rozbić tłuczkiem ,posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem-odstawić na 10 minut.Grzyby oczyścić, pokroić i podsmażyć na oliwie.Dodać majeranek,po szczypcie soli i pieprzu świeżo zmielonego.Na każdy kotlet położyć porcję grzybów i złożyć według swojego upodobania (ja złożyłam w koperty).Kotlety obtoczyć w pszennej mące, moczyć w rozmąconym jajku i panierce:otręby wymieszana z siemieniem lnianym ,ziarnem słonecznika i startym żółtym serem.Smażymy na oliwie na złoty kolor z obu stron .Na koniec smażenia włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni na ok. 10 minut.
Czesiu
kołczu
Netka
cherry