Sposób przygotowania:
Karkowe kotlety w panierce
Plastry karkówki umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa ( nie za cienko ). Oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Z każdej strony za pomocą pędzla silikonowego lu innego przeznaczonego do żywności posmarować sosem francuskim i zostawić tak na 20 - 30 minut. Jajka wybić do miski, doprawić solą i pieprzem i rozbełtać. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w jajku i ponownie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto brązowy kolor z obu stron.
gusia1000
kołczu
zewa
zbysiowa
zewa
dziękuję :)
evita0007
zewa
Hi, hi nie wpadłam na to, że por może się kojarzyć z tarczą. A co do mięcha to mamy tak jak Ty, uwielbiamy !!!
evita0007
. . . nie no poważnie na pierwszy rzut oka skojarzyła mi sie tarcza;) tylko ta ma sliczny kolor :) fajnie że nie jestem tylko ja "mięska" hihi ^^