p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Kotlety panierowane wg Piotra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety panierowane wg Piotra

Kotlety panierowane wg Piotra Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety panierowane wg Piotra

 

Sposób przygotowania:

Kotlety panierowane wg Piotra
Mięso kroimy na 4 plastry i rozbijamy dokładnie tłuczkiem, doprawiamy je solą i pieprze kolorowym. Jajka wbijamy na talerz, dodajemy 2 łyżki wody, doprawiamy solą i pieprzem i roztrzepujemy widelcem. W jajku maczamy dokładnie z każdej strony plastry mięsa, a następnie obtaczamy je w bułce tartej znajdującej się na osobnym talerzu. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Liście sałaty układamy na całym talerzu, na nich kładziemy usmażone kotlety. A na bocznych liściach kładziemy plastry pomidora posypane szczypiorkiem i doprawione sola i pieprzem kolorowym.
Kotlety panierowane wg Piotra
ozbijamy dokładnie tłuczkiem, doprawiamy je solą i pieprze kolorowym
Kotlety panierowane wg Piotra
W jajku maczamy dokładnie z każdej strony plastry mięsa