2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Kotlet po hawajsku z ananasem i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszny kotlet drobiowy z dodatkiem słodkiego ananasa,otulony w wiórkach kokosowych a cała słodycz przełamana kwaskowym dodatkiem żurawiny...

Kotlet po hawajsku z ananasem i żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlet po hawajsku z ananasem i żurawiną

 

 

  • Panierka:
  • 2 jajka
  • 150 g wiórek kokosowych białych
  • 3 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia

 

  • Dodatkowo:
  • 4 łyżeczki żurawiny ze słoiczka

Sposób przygotowania:

Kotlet po hawajsku z ananasem i żurawiną
Pierś myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym dzielimy na cztery porcje,lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa,solimy i doprawiamy pieprzem. Jajka roztrzepujemy w miseczce z dodatkiem soli,panierujemy kotlety w jajku a następnie w wiórkach kokosowych z dodatkiem bułki tartej.Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Po usmażeniu,układamy kotlety w naczyniu do zapiekania,na każdym kładziemy po plasterku sera żółtego i ananasa,wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*c i zapiekamy około 10-15 minut aż ser się stopi.Przed podaniem w dziurkę ananasa dodajemy po łyżeczce żurawiny ze słoiczka dekorujemy zieleniną -sałatą ,natką i podajemy. Smacznego!
Kotlet po hawajsku z ananasem i żurawiną
umytą pierś obsuszamy dzielimy na cztery kotlety
Kotlet po hawajsku z ananasem i żurawiną
doprawiamy do smaku panierujemy w roztrzepanym jajku
Kotlet po hawajsku z ananasem i żurawiną
a następnie w wiórkach kokosowych wymieszanych z bułką tartą
Kotlet po hawajsku z ananasem i żurawiną
układamy w naczyniu zapiekamy z serem i ananasem