Sposób przygotowania:
Moje kotlety hawajskie
Filety z kurczaka umyć pod bierzącą zimna wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym i rozbić przez folie tłuczkiem do mięsa. Każdy lekko rozbity filet doprawic przyprawą do kurczaka i obtoczyć w mące pszennej. Rozgrzać tłuszcz na patelni, jajka wybić na talerz doprawic przyprawą i roztrzepać widelcem. Obtaczać w jajku filety i dawać na dość gorący tłuszcz. Otworzyc puszkę z ananasem i wyjać z syropu plastry. Obtoczyc każdy w mące i jajku i smazymy chwilke z każdej strony. Gdy juz filety są usmażone a ananas został juz z każdej stron obsmażony, kładziemy po dwa plastry na filet i przykrywamy go serem żółtym. Podlać dwoma łyzkami wody i przykryc pokrywą na 2-3 minuty na wolnym ogniu. Po tym czasie wyjąć na talerz i w głębienia nałożyć troche ketchupu. Podawać najlepiej z frytkami.