Karolaa

Karolaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Kotlet schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, proste kotlety schabowe które dość często jadamy w domach, restauracjach na obiad, z ziemniakami i surówką.

Kotlet schabowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlet schabowy

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy
Mięso dzielimy na 6 plastrów, myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Usuwamy nadmiar tłuszczu z mięsa.Kotlety przykrywamy woreczkiem foliowym i rozbijamy na cienkie kotlety, uważając aby nie podziurawić mięsa. Każdy kotlet solimy i pieprzymy z obu stron. Bułkę tartą mieszamy z mąką, jajko rozbełtamy i obtaczamy kotlety, najpierw w bułce i mące, następnie w jajku i znowu bułce i mące. Układamy na roztopionym maśle na patelni i smażymy z obu stron.
Kotlet schabowy
Pyszne kotlety schabowe, które podałam na obiad
Kotlet schabowy
Pyszne kotlety schabowe, które podałam na obiad
Kotlet schabowy
Pyszne kotlety schabowe, które podałam na obiad