Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy nadziewany warzywami
Marchewkę myjemy obieramy scieramy na tarce,cebulę kroimy w kostkę,czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy.Paprykę i por tez kroimy,natkę pietruszki siekamy.
Warzywa dajemy na patelnię mozna podląć małą ilością wody lub bulionu dusimy,doprawiamy solą i pieprzem dodajemy smietanę.
Warzywa mieszamy odporowujemy wodę,ale uwazamy zeby nie bły za miękkie.Natkę pietruszki dajemy pod koniec duszenia , studzimy.
Kotlety schabowe rozbijamy posypujemy solą i pieprzem z jednej strony ,odwracamy na kotlet kładziemy plasterek szynki szwarcwaldzkiej ,na to kładziemy farsz i składamy kotlet na pól.Najlepiej boki spiąć szpilkami do zrazów.Jajko rozbełtać opanierować w jajku kotlet następnie obtoczyć w bułce tartej.
Usmazyć na złoty kolor.POLECAM ! ! !
Warzywa dajemy na patelnię mozna podląć małą ilością wody lub bulionu dusimy,doprawiamy solą i pieprzem dodajemy smietanę.
Warzywa mieszamy odporowujemy wodę,ale uwazamy zeby nie bły za miękkie.Natkę pietruszki dajemy pod koniec duszenia , studzimy.
Kotlety schabowe rozbijamy posypujemy solą i pieprzem z jednej strony ,odwracamy na kotlet kładziemy plasterek szynki szwarcwaldzkiej ,na to kładziemy farsz i składamy kotlet na pól.Najlepiej boki spiąć szpilkami do zrazów.Jajko rozbełtać opanierować w jajku kotlet następnie obtoczyć w bułce tartej.
Usmazyć na złoty kolor.POLECAM ! ! !
przejs
gosia56
Dziękuję. Smakował naprawdę super.
gosia56
gusia1000