SUPERPRZEPIS

Kotlet schabowy nadziewany warzywami

  • 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Kotlet schabowy nadziewany warzywami Więcej zdjęć (5)

Bardzo pyszne kotlety nadziewane warzywami

Składniki:

Kotlet schabowy nadziewany warzywami

 

  • Farsz
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • 1/2papryki czerwonej
  • 2-3 łyzki pokrojonego pora
  • 2 łyzki smietany
  • 4 kotlety schabowe
  • sól,pieprz
  • 4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierki

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy nadziewany warzywami
Marchewkę myjemy obieramy scieramy na tarce,cebulę kroimy w kostkę,czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy.Paprykę i por tez kroimy,natkę pietruszki siekamy.
Warzywa dajemy na patelnię mozna podląć małą ilością wody lub bulionu dusimy,doprawiamy solą i pieprzem dodajemy smietanę.
Warzywa mieszamy odporowujemy wodę,ale uwazamy zeby nie bły za miękkie.Natkę pietruszki dajemy pod koniec duszenia , studzimy.
Kotlety schabowe rozbijamy posypujemy solą i pieprzem z jednej strony ,odwracamy na kotlet kładziemy plasterek szynki szwarcwaldzkiej ,na to kładziemy farsz i składamy kotlet na pól.Najlepiej boki spiąć szpilkami do zrazów.Jajko rozbełtać opanierować w jajku kotlet następnie obtoczyć w bułce tartej.
Usmazyć na złoty kolor.POLECAM ! ! !
Kotlet schabowy nadziewany warzywami
Warzywa dusimy w smietanie studzimy.
Kotlet schabowy nadziewany warzywami
Na miesie dajemy plasterek szynki i farsz.
Kotlet schabowy nadziewany warzywami
Kotlet składamy na pół spinamy i panirujemy.
Kotlet schabowy nadziewany warzywami
Takie mięsko podajemydo obiadu do szparagów i ziemniaczków