Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet schabowy z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czosnek nadaje mięsu aromatyczny smak

Kotlet schabowy z czosnkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlet schabowy z czosnkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy z czosnkiem
Mięso umyć, rozbić tłuczkiem, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem i odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godziny. Następnie obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć w roztrzepanym jajku i powtórnie w bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kotlet schabowy z czosnkiem
Etap 1