Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlet schabowy z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kotlet schabowy z papryką jest bardzo smaczny i ładnie wygląda

Kotlet schabowy z papryką

Składniki:

Kotlet schabowy z papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy z papryką
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 6 porcji, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa położyć plasterek szynki, kawałek marynowanej papryki, złożyć na połowę, brzegi obić tłuczkiem lub spiąć wykałaczką. Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.