Sposób przygotowania:
Kotlet wieprzowy po chińsku
Przygotowanie: Do rozgrzanego woka wlewamy 2- 3 łyżki oliwy, na rozgrzany olej wrzucamy ząbek czosnku ze skórką, po minucie wyciągamy, nada to aromatu, karkówkę smażymy po 5-6 minut z każdej strony tak aby była rumiana z każdej strony, całość polewamy sosem sojowym, pieprzymy i solimy do smaku, mięso smarujemy z każdej strony miodem i smażymy około 1 minuty, mąkę rozrabiamy w 1/2 szklance wody, połowę wlewamy do mięsa, spowoduje zagęszczenie sosu, całość smażymy jeszcze około 2 minut. Gotowe przekładamy do naczynia i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Gotujemy makaron tak aby był twardawy, do woka wlewamy oliwę jak będzie mocno rozgrzana dodajemy pokrojoną grubo cebulę, 3 ząbki grubo posiekanego czosnku, paprykę ostrą, imbir wszystko smażymy mieszając około 4-5 minut tak aby cebula się zarumieniła, dodajemy sos sojowy, sól, pieprz do smaku. Kolejno dodajemy makaron i smażymy kolejne 4 minuty, następnie dodajemy szpinak i drugą połowę mąki rozrobionej w wodzie, smażąc około 3 minut. Na talerz układamy makaron ze szpinakiem a na nim karkówkę polewając sosem z karkówki, dekorujemy winogronami. SMACZNEGO.
Gotujemy makaron tak aby był twardawy, do woka wlewamy oliwę jak będzie mocno rozgrzana dodajemy pokrojoną grubo cebulę, 3 ząbki grubo posiekanego czosnku, paprykę ostrą, imbir wszystko smażymy mieszając około 4-5 minut tak aby cebula się zarumieniła, dodajemy sos sojowy, sól, pieprz do smaku. Kolejno dodajemy makaron i smażymy kolejne 4 minuty, następnie dodajemy szpinak i drugą połowę mąki rozrobionej w wodzie, smażąc około 3 minut. Na talerz układamy makaron ze szpinakiem a na nim karkówkę polewając sosem z karkówki, dekorujemy winogronami. SMACZNEGO.
jaNina
jaNina
KRISTOFE
Elficzna
lubisz sam siebie wychwalać co? :p