Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kotlet wieprzowy siekany :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Taki pośredni między mielonym a całym kotletem .Usmażony , a potem lekko duszony.

Kotlet wieprzowy siekany :

Składniki:

Kotlet wieprzowy siekany :

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet wieprzowy siekany :
Mięso posiekać bardzo drobno tasakiem . Cebule pokroić w piórka i zeszklić na 1 łyżce oleju – zdjąć z patelni. Połowę cebuli dodać z jajkiem do mięsa i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem .Uformować dwa spore kotlety .Obtoczyć je w mące . Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim na rumiano z obu stron kotlety .Dołożyć masło i cebulkę .Wlać 1/3 szklanki wody i dusić kotlety pod przykryciem 15 minut . Podawać z ziemniakami puree posypane natką pietruszki .