Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kotlet z plecionką.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nadają się do tego świeże kotlety, ale równie i zimne można ozdobić.

Kotlet z plecionką. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlet z plecionką.

 

Sposób przygotowania:

Kotlet z plecionką.
Filet przekrawamy na pół i lekko rozbijamy.. Jako doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety panierujemy w jajku,a następnie w bułce i smażymy na rumiano. Po wyciągnięciu z patelni układamy na ręczniku aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Ser tniemy w paski, takiej samej grubości jakiej będą paski z ogórka ( to zależy od jego grubości). Układamy na kotlecie robiąc zwyczajną przekładankę góra dół. Wkładamy na chwilę do mikrofali lub gorącego piekarnika, aby się ser rozpuścić. Posypujemy pieprzem i szczypiorkiem.
Kotlet z plecionką.
Grubość pasków z sera jest zależna od grubości ogórka.
Kotlet z plecionką.
Ogórka układamy na kotlecie, a następnie przeplatamy serem.