Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotlety baranie z masłem czosnkowym

  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Kotlety lekko rozbić, maczać w oleju i smażyć na gorącym ruszcie po 6 minut z każdej

Kotlety baranie z masłem czosnkowym

Składniki:

Kotlety baranie z masłem czosnkowym

 

  • 6 kotletów z udźca baraniego
  • olej sojowy
  • 100 g masła
  • 50  g czosnku
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Kotlety baranie z masłem czosnkowym
Kotlety lekko rozbić, maczać w oleju i smażyć na gorącym ruszcie po 6 minut z każdej strony.Do 1 szkl gotującej się osolonej wody wrzucić obrany czosnek i gotować 8 minut. Wyjąć, osuszyć, utrzeć w moździerzu lub na desce na jednolitą masę. Ucierając dodawać po trochu masło. Lekko posolić. Kotlety podawać z masłem czosnkowym kładzionym na każdy kotlet. podawać szybko, aby maslo się nie rozpuściło nim przeniesiemy kotlety na talerz.

Tagi:

czosnkowym