Sposób przygotowania:
Kotlety chrzanowe z gotowanego kurczaka
Mięso zmiksować w malakserze z natką. Dołożyć jajko, chrzan i 3 łyżeczki bułki tartej - jeszcze chwilę miksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podzielić masę na 4 części. Panierować małe kotleciki w mące zmieszanej pół na pół z bułką tartą ( myślę , że wystarczy zmieszać po 3 łyżki).
Rozgrzać na patelni olej z masłem i ułożyć na nim kotleciki. Smażyć do zrumienienia najpierw na średnim a potem na małym gazie z obu stron ( przekładać kilka razy).
Podawać z ziemniakami puree i delikatną surówka ( kotleciki są pikantne). Ja podałam groszek konserwowy z mini marchewkami doprawiony lekko sokiem z cytryny i mix sałat kolorowych z podstawowym vinegretem.
Podzielić masę na 4 części. Panierować małe kotleciki w mące zmieszanej pół na pół z bułką tartą ( myślę , że wystarczy zmieszać po 3 łyżki).
Rozgrzać na patelni olej z masłem i ułożyć na nim kotleciki. Smażyć do zrumienienia najpierw na średnim a potem na małym gazie z obu stron ( przekładać kilka razy).
Podawać z ziemniakami puree i delikatną surówka ( kotleciki są pikantne). Ja podałam groszek konserwowy z mini marchewkami doprawiony lekko sokiem z cytryny i mix sałat kolorowych z podstawowym vinegretem.