Sposób przygotowania:
Kotlety Cielęce w sosie miodowo-cytrynow
Kotlety rozbijamy i posypujemy 60 g mąki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety ok 3 minut, aż będą brązowe.
W rondelku topimy masło, dodajemy mąkę i smażymy około 2 minut. Do gotowej zasmażki dodajemy śmietanę i dusimy, aż sos zgęstnieje. Dodajemy sok z cytryny i miód. Dusimy kolejne 2 minuty. Kotlety układamy na półmisku, polewamy sosem i dekorujemy plasterkami cytryny.
W rondelku topimy masło, dodajemy mąkę i smażymy około 2 minut. Do gotowej zasmażki dodajemy śmietanę i dusimy, aż sos zgęstnieje. Dodajemy sok z cytryny i miód. Dusimy kolejne 2 minuty. Kotlety układamy na półmisku, polewamy sosem i dekorujemy plasterkami cytryny.