caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Kotlety drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sposób na wykorzystanie porcji rosołowej

Kotlety drobiowe

Składniki:

Kotlety drobiowe

 

  • 1 ugotowana porcja rosołowa (razem ze skrzydełkami)
  • 1 szklanka startego zóltego sera
  • 1 jajo
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe
Ugotowane mieso obrać od kości, jeśli potrzeba pokroic na mniejsze kawałki. Dodać starty ser i jajo. 1/2 szklanki bułki tartej namoczyć wodą, dodac do masy na kotlety. Wszystko przyprawić sola i pieprzem i wyrobić na jednolita mase (jesli jest zbyt wilgotna dosypać odrobinę tartej bułki). Z przygotowanej masy formowac kotlety, obtaczać w tartej bułce i smazyć na oleju na złoty kolor. Podawać z kasza lub ziemniakami i surówką.

Tagi:

sery tarta ser