Sposób przygotowania:
Kotlety drobiowe cytrusowo-porzeczkowe
Pomarańczę i cytrynę obrać, skórki sparzyć i pokroić w słupki, z miąższu wycisnąć sok. Cebulę i imbir obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać cebulę i imbir. Lekko podsmażyć, dodać skórki z cytrusów oraz sok z nich i sok porzeczkowy, zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w małej ilości wody, wlać do sosu i gotować aż zgęstnieje. Wymieszać razem z konfiturą i dość mocno podgrzać, doprawić solą i pieprzem. Każdy z filetów rozciąć na 2 plastry i lekko rozbić. Mięso oprószyć solą i pieprzem cytrynowy, pozostawić na 10 minut, następnie obtoczyć je w mące i smażyć na rumiano z każdej strony na pozostałym maśle. Podawać z sosem porzeczkowo-cytrusowym.