Sposób przygotowania:
Kotlety drobiowe siekane
Przygotowanie:
-Filet z kurczaka pokroić w kostkę, pieczarki i ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
-Pieczarki odparować na patelni, wystudzić.
-Wszystko włożyć do jednej miski.
-dodać: posiekaną natkę, jaja, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i przyprawy(wegetę, sól, pieprz),
- wymieszać, formować kotleciki (jak mielone), obtoczyć w bułce. Smaży w dosyć głębokim tłuszczu.
-Filet z kurczaka pokroić w kostkę, pieczarki i ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
-Pieczarki odparować na patelni, wystudzić.
-Wszystko włożyć do jednej miski.
-dodać: posiekaną natkę, jaja, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i przyprawy(wegetę, sól, pieprz),
- wymieszać, formować kotleciki (jak mielone), obtoczyć w bułce. Smaży w dosyć głębokim tłuszczu.