gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Kotlety grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety z świeżych grzybów

Kotlety grzybowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety grzybowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety grzybowe
Grzyby gotujemy. Następnie przepuszczamy przez maszynkę razem z namoczoną bułką w mleku. Cebulkę drobno kroimy podsmażamy dodajemy do zmielonych grzybów i bułki doprawiamy dodajemy jajka. Całość mieszamy łączymy na jednolitą masę. Z przygotowanej masy formujemy małe płaskie kotleciki panierujemy w mące, jajku a na końcu w bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Gotowe kotleciki można podawać polane sosem.
Kotlety grzybowe
Grzyby mielimy dodajemy pozostałe składniki
Kotlety grzybowe
Z przygotowanej masy formujemy małe płaskie kotlety
Kotlety grzybowe
Kotlety panierujemy w mące , jajku i bułce tartej
Kotlety grzybowe
Kotleciki smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu