Sposób przygotowania:
Kotlety jaglane
Przed gotowaniem kaszy zawsze ją płuczę. Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Studzimy.
Ziarna słonecznika mielimy ale nie całkiem drobno. Pomidory suszone z oleju kroimy drobno. Do zimnej kaszy dodajemy słonecznik, sól, pieprz sos sojowy, paprykę wędzoną, wlewamy olej z pomidorów, wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą. Wyrabiamy masę.
Masę zostawiamy około 30 minut aby smaki się połączyły.
Z masy mokrymi dłońmi formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
POLECAM!!!
Ziarna słonecznika mielimy ale nie całkiem drobno. Pomidory suszone z oleju kroimy drobno. Do zimnej kaszy dodajemy słonecznik, sól, pieprz sos sojowy, paprykę wędzoną, wlewamy olej z pomidorów, wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą. Wyrabiamy masę.
Masę zostawiamy około 30 minut aby smaki się połączyły.
Z masy mokrymi dłońmi formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
POLECAM!!!
gusia1000