Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Kotlety jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Gotujemy 3 jajka. Pozostałe składniki kroimy bardzo drobno i do masy dodajemy jajko. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

Kotlety jajeczne

Składniki:

Kotlety jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne
Gotujemy 3 jajka. Gdy już wystygną kroimy w bardzo drobną kostkę tak samo jak rzodkiewkę, ogórka i koperek. Ser ścieramy na tarce na małych oczkach. Całość dodajemy do miski, do której wbijamy świeże jajko. Doprawiamy solą i formujemy nieduże, płaskie kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy. Podajemy ze świeża sałatą lub gotowaną marchewką.