Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczne
10 jajek ugotować na twardo. Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach. Szczypiorek posiekać.
Suchą bułkę zetrzeć na tarce, wsypać do miski, dodać soli i pieprzu, zalać gorącym mlekiem, wymieszać, zostawić do ostygnięcia.
Ugotowane jajka obrać ze skorupek, zetrzeć na dużych oczkach tarki do miski z bułką, dodać ser i szczypiorek, wbić 2 surowe jajka, zamieszać i doprawić do smaku. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dosypać trochę bułki tartej.
Na talerz wysypać bułkę tartą. Z masy formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Suchą bułkę zetrzeć na tarce, wsypać do miski, dodać soli i pieprzu, zalać gorącym mlekiem, wymieszać, zostawić do ostygnięcia.
Ugotowane jajka obrać ze skorupek, zetrzeć na dużych oczkach tarki do miski z bułką, dodać ser i szczypiorek, wbić 2 surowe jajka, zamieszać i doprawić do smaku. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dosypać trochę bułki tartej.
Na talerz wysypać bułkę tartą. Z masy formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Podawać z ziemniakami i surówką.