Sposób przygotowania:
Kotlety kuskus
Kuskus zalać bulionem, przykryć i odstawić na 5 minut lub do momentu aż chłonie cały bulion (można zostawic jeszcze do ostygnięcia, by się jajo nie zcięło za szybko). Jajko wymieszać z jogurtem i dodać do kaszy. Dobrze wymieszać i przyprawić ulubionymi ziołami/przyprawami. Ja użyłam paprykę, czosnek i pieprz, soli nie, ponieważ feta jest słona. Dodać pomidory lub paprykę, cebulkę i fetę. Delikatnie wymieszać składniki.
Ulepic kotleciki. Mi wyszło 9szt. Na patelni teflonowej rozgrzać olej, włożyć kotlety i smażyć (można pod przykryciem), aż ładnie się zezłocą i będą w miarę zwarte. Przewracac ostroznie Podawać z warzywami i ulubionym sosem lub gulaszem z piersi kurczaka z pieczarkami, papryka, kukurydza i w sosie smietanowym. Pycha. Niestety zdjecia nie sa za wyraźne bo robiłam je komórka w pracy przed spozyciem obiadku.
aha te mase zamiast lepic z niej kotlety to mozna podac bezposrednio do jakeigos mięska lub jako sałatke do kolacji lub dla gosci. tylko nie należy dawac wtedy jajka.
Ulepic kotleciki. Mi wyszło 9szt. Na patelni teflonowej rozgrzać olej, włożyć kotlety i smażyć (można pod przykryciem), aż ładnie się zezłocą i będą w miarę zwarte. Przewracac ostroznie Podawać z warzywami i ulubionym sosem lub gulaszem z piersi kurczaka z pieczarkami, papryka, kukurydza i w sosie smietanowym. Pycha. Niestety zdjecia nie sa za wyraźne bo robiłam je komórka w pracy przed spozyciem obiadku.
aha te mase zamiast lepic z niej kotlety to mozna podac bezposrednio do jakeigos mięska lub jako sałatke do kolacji lub dla gosci. tylko nie należy dawac wtedy jajka.
Natala1210
Sarenka
misia53